16.11.2020

Lomautuksesta VISIO HR:lle ja palkinnoksi sohva

Palataan hetkeksi takaisin tämän vuoden kevääseen. Korona-viruksen aiheuttama koko Suomen pysähtyminen on täydessä käynnissä ja nuori VISIO Henkilöstöratkaisut aloittaa toimintaansa. Joka puolelta kuulee huonoja uutisia, lomautuksia, konkursseja ja yleistä epäluuloisuutta on liikkeellä.

VISIOlle tuon kaiken keskellä pienen valon pilkahduksen tuo lomautusuhan alla oleva vantaalainen bussikuski Mikael Snåre. Hänelläkin on alkamassa lomautukset seuraavalla viikolla, kun hän päättää hakea meillä avoimena olevaa vaihtolavakuljettajan työtehtävää. Työtehtävä, jota hän ei ollut varsinaisesti aikaisemmin tehnyt mutta ammattikuskina tehtävässä käytössä oleva kalusto oli tullut vuosien varrella hänelle tutuksi. Mikael pääsi VISIOn Teemun kanssa keskustelemaan samana päivänä, kun jätti hakemuksen. Teemu vakuuttui Mikaelin ammattitaidosta välittömästi ja välitti hänen tietonsa suoraan asiakkaallemme, joka edellispäivänä oli tehnyt tilauksen. Asiakas pyysi työnhakijaa käymään varmuudeksi työmaalla ja Mikaelhan lähti ennakkoluulottomasti matkaan vielä samana päivänä.

Työmaakäynnin aikana asiakas ja Mikael kävivät kalustoa sekä tehtävää tarkemmin läpi ja sopivat, että hän aloittaa seuraavana päivänä työt. Ja näin myös tapahtuikin. Alusta alkaen Mikael vakuutti työmaan ahkeralla ja aktiivisella olemuksellaan. Hän teki koko työsuhteen ajan pyyteettömästi pitkiä työpäiviä ja omalla panoksellaan piti huolen siitä, että asiakkaamme sai urakan aikataulussa valmiiksi. Asiakkaalta tuli erinomaiset palautteet.

Mikaelin ja meidän tiet erkanivat heinäkuun lopussa, kun Mikael ilmoitti, että hänen työt bussikuljettajana jatkuvat. Meille tieto oli tietenkin kaksijakoinen, olisimme halunneet jatkaa Mikaelin työllistämistä, mutta olimme myös hänen puolestaan onnellisia, että lomautukset hänen kohdallaan olivat ohi.

Kiitoksena Mikaelin työpanostuksesta meille vaikeana hetkenä halusimme palkita hänet hyvin tehdystä työstä. Olimme hänen kanssaan puhelinyhteydessä viikoittain ja näiden keskusteluiden lomasta meille jäi kuva, että uusioperheen arki on välillä raskasta ja että häneltä puuttui selkeästi paikka, jossa levätä töiden ja perheenhoidon jälkeen. Pikkulinnut olivat visertäneet, että perheen hankintalistalla oli uusi sohva. Niinpä päätimme toimia ja hankimme hänelle ja hänen perheelleen sohvan, johon on mukava arjen askareiden jälkeen painaa pää ja vain rentoutua. Palkinto, josta koko perhe pääsi nauttimaan ja muisto Mikaelille ensimmäisesti vuokratyösuhteesta.

Me VISIOlla tulemme jatkossakin palkitsemaan työntekijöitämme hyvistä suorituksista.

 

Hyvin VISIOitu on puoliksi tehty

Jokainen suunnittelemamme palvelukokonaisuus on henkilökohtainen ja mahdollisimman pitkälle mietitty. Ennen kuin käärimme hihat, perehdymme toimeksiantoon huolella. Vuosien kokemuksen perusteella voimme sanoa, että hyvin VISIOitu on puoliksi tehty.